”Parasta oli se, että lähennyin jälleen pienen tyttäreni kanssa”

”Olin kadottanut ilon hetket arjesta. Suoritin arkea, työtä ja liikuntaa enkä nukkunut hyvin. Sannan ohjauksessa opettelin pysähtymisen, rentoutumisen ja palautumisen taitoja. Kuulostaa helpolta, mutta harjoittelua se vaati, sillä olin juuttunut suorittamaan ja kilpailemaan vähintäänkin itseni kanssa. Sain apua univaikeuksiini ja osaan nyt liikkua optimaalisesti palautumisen tarpeeni huomioiden. Parasta oli se, että samalla lähennyin jälleen pienen tyttäreni kanssa.

Pakko sanoa, että tämä ihmiseksi todettu on kiitollinen Sannalle.”

Mikko
Asiakasvastuullinen johtaja
sovi sparrailu

Kun johtaja lepää, elpyy ja virkistyy riittävästi, työpaikalla navigoi taitavampi, tasapainoisempi ja tuloksekkaampi esihenkilö. Kun pomon jaksaminen on kunnossa, vaikutukset säteilevät koko työyhteisöön. POMONI Palautuminen tukee johtamistyöläisten työhyvinvointia ja palautumista – yksilöinä tai ryhmässä.

sovi sparrailu

Onko johtajan aina jaksettava?

Johtamistyö on vaativaa, vastuullista, tiukkatahtista – ja usein yksinäistä.

Joskus se tarkoittaa myös tulipalojen sammuttelua, ahdistusta ja voimattomuutta. Joskus riittämättömyyttä, kuormitusta, pahimmillaan uupumusta.

Ainainen kiire, toistuvat keskeytykset, väsymys ja stressi vievät terän kenestä tahansa.

Kun kokonaisuuteen lisätään vaatimusten ristipaine, irrallisuuden tunne ja yksinäisyyden kokemus – onko ihme, jos tuntuu siltä, ettei aina jaksa?

Tunnistitko edeltä itsesi?

Johtamistyön haasteet aiheuttavat lähes poikkeuksetta jossakin työelämäsi vaiheessa kuormitusta. Kuten niin moni johtamistyöläinen, ehkä sinäkin olet tottunut painamaan kuormituksen taka-alalle oman jaksamisenkin uhalla.

Johtajana tehtäväsi on kuitenkin ratkaisevan tärkeä koko organisaatiosi hyvinvoinnille, onnistumiselle ja tuloksekkaalle toiminnalle.

Siksi sinulla on suuri vastuu myös omasta hyvinvoinnistasi – henkisestä ja fyysisestä.

sovi sparrailu

Levännyt pomo = parempi pomo = tuloksekkaampi työyhteisö

Kun johtaja palautuu riittävästi, työpaikalla nähdään tasapainoisempi ja tuloksekkaampi toimija. Kun kehität keinopankkiisi tietoisesti itsellesi sopivia hyvinvointityökaluja, huolehdit paremmin omasta jaksamisestasi. Kun oma jaksaminen on kunnossa, vaikutukset leviävät koko työyhteisöön.

Ongelma on harvoin se, etteikö hyvinvointitietoa olisi tarjolla. Ongelmaksi muodostuu pikemminkin sopivien menetelmien valinta ja opitun tiedon siirtäminen arkeen.

Muutoksien tekeminen on kovaa työtä ja vaatii kaistaa – varsinkin vaativiin suorituksiin tottuneelta johtamistyöläiseltä. Siksi sille on hyvä varata aika ja paikka, jotta tieto muuttuu toiminnaksi.

Tunnistatko näitä omasta arjestasi?

”Sannaa on helppo lähestyä. Johdon palautumisvalmennus avasi minulle ovia, joita en tiennyt olevan olemassa. Nykyään tiedän itsestäni enemmän ja osaan arvioida palautumiseni tilaa ja tarvetta. ”

Tapani

Toimitusjohtaja

Pomojen palautumisvalmennuksella ennaltaehkäiset ja korjaat jaksamisen haasteita

POMONI Palautuminen on mahdollisuus pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle ja ennaltaehkäistä tai korjata jaksamisen ongelmia.

Mitä enemmän oireita tunnistat, sitä todennäköisemmin olet palautumisen tarpeessa. Pitkään kytenyt palautumisvaje harvoin talttuu yksittäisellä rentoutushetkellä tai tykypäivällä.

Palautumisvalmennuksen avulla kehität itsetuntemustasi, palautumisen taitojasi ja löydät keinot oman vireystilasi säätelyyn. Kun kehityt kehosi kuuntelussa ja löydät itsellesi sopivat keinot palautua, kuormasi kevenee ja elämä hymyilee enemmän.

Palaudu kuormituksesta ja kehity kehosi kuuntelussa

Palautumisvalmennuksessa autan sinua palautumaan työn aiheuttamasta kuormituksesta ja kuuntelemaan itseäsi herkemmällä korvalla. Valmennus koostuu inhimillisistä, tavoitteellisista ja sparraavista keskusteluista sekä arkisista, matalan kynnyksen hermostoa rauhoittavista harjoituksista.

Usein kysyttyä palautumisvalmennuksesta

Palautumisvalmennuksen tapaamiset järjestetään tavallisesti 1–3 viikon välein valmennettavan tilanteesta riippuen. Tapaamiset voidaan järjestää asiakkaan tiloissa tai videoyhteyksillä.

Palautumisvalmennus sopii erityisen hyvin:

 • Ensimmäistä kertaa johtamistyötä tekeville ihmisille, joiden työhyvinvointia halutaan tukea heti uuden roolin alusta alkaen.
 • Kokeneille johtamistyön ammattilaisille, jotka ovat keskellä erityisen kuormittavaa työarkea
 • Johtamistyöläisille, joiden työarki on muuttumassa aiempaa kuormittavammaksi esimerkiksi yrityksen muutostilanteiden myötä
 • Johtajille ja esihenkilöille, jotka ovat tunnistaneet itsessään uupumisen merkkejä, mutta eivät koe mielekkääksi jättäytyä sairauslomalle
 • Johtamistyöläisille, jotka palaavat sairauslomalta takaisin työarkeen.  

Palautumisvalmennuksella on aina tavoite, joka lähtee valmennettavasta itsestään. Tavoitteet antavat yhteistyölle suunnan, ja niiden toteutumista arvioidaan yhdessä sovitulla tavalla.

Valmennettava vastaa itse omista tavoitteistaan ja niiden saavuttamisesta. POMONI:n valmentajan rooli on kulkea valmennettavan kumppanina kannustaen ja tukien, ja tarjota tavoitteiden tueksi tutkittua tietoa ja harjoitteita.

 

POMONI Palautuminen on ehdottoman luottamuksellista valmennuskumppanuutta.


Kaikessa valmentamisessa on erityisen tärkeää, että Sinä tunnet yhteistyömme sopivan juuri sinulle. Siksi sopimukseemme kuuluu aina yksi kokeilukerta: voimme tavata alkuun yhden kerran tunnustellaksemme yhteistyön toimivuutta ja tehdä vasta sitten päätöksen jatkosta.

Otetaanko ensimmäinen askel kuormasi keventämiseen?

  Sanna Nurmi, johtamistaitojesi personal trainer

  ”Olen kokenut johdon ja esihenkilöiden työnohjaaja ja palautumisvalmentaja – ihminen, joka on työkseen auttanut yli 20 vuotta johtamistyöläisiä olemaan parempia pomoja itselleen ja muille. Minua ajaa halu rakentaa inhimillisesti kestävää ja tuloksekasta työelämää yhdessä johtamistyöläisten kanssa.

  Herättelen katsomaan asioita uusin silmin, rohkaisen kokeilemaan uutta, tuon tolkkua ajatusten kaaokseen. Autan johtajia kasvamaan parhaimpaan potentiaaliinsa – luottamuksella ja inhimillisesti kestävin menetelmin.”

  LUE LISÄÄ tutustu minuun

  SANNA NURMI

  Johtamistaitojesi personal trainer

  Johdon ja esihenkilöiden työnohjaaja (STOry), palautumisvalmentaja, yrittäjä

  Lue ”Tuulan” tarina

  ”Tuula” on kokenut johtaja, joka on tottunut antamaan työlleen paljon sekä energiaa että aikaa. Muutostahti töissä on kuitenkin viime vuosina kiihtynyt kiihtymistään ja viimeisin muutosprojekti tuntui vieneen Tuulan voimat. Hän oli aina ajatellut, että muut stressaavat, kunnes huomasi ensimmäistä kertaa elämässään olevansa itsekin aidosti stressaantunut. Viime aikoina yöunet olivat muuttuneet katkonaisemmiksi ja valveilla ollessa paikoillaan olo tuntui lähes mahdottomalta…